RO | EN


Jura ShustJura Shust născut în Maladzyechna, Belarus (1983). Activează in Berlin. Absolvent al Institutului Superior de Arte Plastice, HISK (Ghent, BE) ‘2016.

Deține o diplomă de master în Arte Plastice, KASK (Ghent, BE) ‘2013 și diplomă de licență în Comunicare Vizuală, EHU (Vilnius, LT)‘ 2010.

Shust explorează relația dintre ritual, disciplină și escapism. Intrigat de polisemia modernă, intoxicația informațională și dorința ancestrală de uitare, acesta reflecteză asupra modului în care mitologicul se suprapune cu tehnologia. Fiind inspirat de conceptul sacral al încorporării minții umane într-un sistem global, Shust investește în ecologia spirituală. Artistul are o abordare multidisciplinară și activează în domeniul instalațiilor folosind o varietate de medii.

Din 2012 a colaborat cu Muzeul de Artă Contemporană GFZK (Leipzig, DE), Muzeul de Artă Contemporană S.M.A.K. (Ghent, BE), Museum de Domijnen (Sittard, NL), Mystetskyi Arsenal (Kiev, UA), Fundația Calvert 22 (Londra, Marea Britanie), Badischer Kunstverein (Karlsruhe, DE), Blaffer Art Museum (Houston, Texas, SUA) și alte galerii. A participat la a V-a Bienală pentru Artă Tânără (Moscova, RU) și la a 14-a Trienală Baltică la CAC (Vilnius, LT).Jura Shust, Untitled, 2021, Digital photo. Prin amabilitatea artistului.
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Presa      
Ediţia 2015      
Ediţia 2017      
Ediţia 2019      
Contact      
                    
logo Bienala Art Encounters conceput în studioul de design Synopsis | logo Bienala 2021 conceput de Alice Voinea
   
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Presa      
Ediţia 2015      
Ediţia 2017      
Ediţia 2019      
Contact