RO | ENIntitulată Our Other Us, Bienala Art Encounters 2021 va acorda o atenție specială formelor de conviețuire pe care le putem proiecta, intui și institui astăzi, concentrându-se de asemenea asupra transformărilor și derivei care marchează percepția de sine, individuală ori colectivă.

Citeşte mai mult...


Kasia Redzisz și Mihnea Mircan sunt cei doi curatori ai celei de-a patra ediții a Bienalei Art Encounters.

Citeşte mai mult...


Viziunea Fundaţiei Art Encounters este să devină un punct de întâlnire pentru oameni, idei, culturi și comunităţi, și să creeze o platformă deschisă pentru arta contemporană în strânsă legătură deopotrivă cu orașul Timișoara și cu scena globală de artă. Publicul este încurajat să exploreze domeniul artei și să devină parte într-un schimb permanent de cunoaștere.

Citeşte mai mult...


Fundația Art Encounters din Timișoara lansează cea de-a patra ediție a Bienalei Art Encounters prin proiectul Artiști români în prim-plan, care se va desfășura în perioada 25-30 ianuarie, online pe Facebook și pe website-ul Art Encounters. Publicul îi va putea cunoaște pe curatorii acestei ediții, Mihnea Mircan și Kasia Redzisz, dar și pe o parte dintre artiștii români invitați: Flaviu Cacoveanu, Alice Gancevici & Remus Pușcariu, Mihaela Hudrea, Nona Inescu, MONOTREMU, Vlad Nancă, Flaviu Rogojan.

Citeşte mai mult...


Fundația Art Encounters și Fundația Interart TRIADE vă invită la un eveniment de prezentare a expoziției „Aripa secretă”, curatoriată de Maria Rus Bojan și Bogdan Ghiu.

Prezentarea constituie primul episod din seria „Other voices, other zooms”, un program dedicat explorării evenimentelor care vor face parte din Bienala Art Encounters 2021.


Concentrându-se pe expoziția „How to be together” din cadrul acestei ediții a Bienalei, episodul va analiza impactul unor elemente precum ecologia, colectivitatea și sustenabilitatea asupra creației artistice și a vieții de zi cu zi. De asemenea, vor fi abordate intersecțiile dintre Bienala Art Encounters și Bienala Timișoreană de Arhitectură, ambele evenimente fiind preocupate de tema responsabilității sociale.


O conversație cu Mihnea Mircan, co-curator al Bienalei Art Encounters 2021, cu o intervenție a Dianei Marincu, Directorul Artistic al Fundației Art Encounters.

Acest eveniment online face parte din seria de conversații esențiale a „Saloanelor Insula 42”, inițiate și conduse de Corina Șuteu.
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Presa      
Ediţia 2015      
Ediţia 2017      
Ediţia 2019      
Contact      
                    
logo Bienala Art Encounters conceput în studioul de design Synopsis | logo Bienala 2021 conceput de Alice Voinea
   
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Presa      
Ediţia 2015      
Ediţia 2017      
Ediţia 2019      
Contact