RO | EN


Daniel Steegmann MangranéDaniel Steegmann Mangrané s-a născut la Barcelona în 1977 și din 2004 locuiește în Rio de Janeiro. Cercetările sale îndeosebi axate pe procesele biologice și discursurile antropologice, pe care le folosește ca inspirație pentru a crea lucrări care confundă granițele tradiționale dintre cultură și natură, subiecte și obiecte, realitate și vise, vizibil și invizibil, corporal și necorporal … dizolvându-le în relații de transformare reciprocă.

În ultimii ani Daniel Steegmann Mangrané și-a expus lucrările în muzee și bienale din întreaga lume, printre cele mai recente fiind Bienala Taipei, Pirelli Hangar Bicocca, Bienala Berlin, Muzeul Serralves, Institutul d’art Contemporain Villeurbanne, Nottingham Contemporary, CCS Bard sau Bienala din São Paulo.

Lucrările sale se regăsesc în colecțiile permanente ale Tate Modern, Muzeul de Artă Modernă din Rio de Janeiro, Inhotim, Muzeul Serralves, Walker Art Center, Muzeul de Artă Modernă din São Paulo, MACBA, Colecția Pinault sau Castello de Rivoli, printre altele.

Mai multe despre demersul său: aiciDaniel Steegmann Mangrané, A Dream Dreaming a Dream, 2020, proiecție video (animație procedurală generată pe calculator în timp real), durată infinită, sunet pe 4 canale, alb-negru, ediție de 3. Comandată și produsă de Thyssen-Bornemisza Art Contemporary (TBA21). Expoziția poate fi vizitată: How to Tread Lightly, Museo Nacional Thyssen-Bornemisza, Madrid, Spania, 2020. Credit foto: Roberto Ruiz. Prin amabilitatea artistului.
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Presa      
Ediţia 2015      
Ediţia 2017      
Ediţia 2019      
Contact      
                    
logo Bienala Art Encounters conceput în studioul de design Synopsis | logo Bienala 2021 conceput de Alice Voinea
   
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Presa      
Ediţia 2015      
Ediţia 2017      
Ediţia 2019      
Contact