RO | EN


Szabolcs KissPálSzabolcs KissPál (n. 1967, Târgu Mureș, România) trăiește și lucrează în Budapesta, Ungaria. Domeniul său de interes principal este intersecția dintre new media, arte vizuale și probleme sociale. A predat în cadrul mai multor universități din Uniunea Europeană și este în prezent profesor asociat la HUFA Budapesta (Departamentul Intermedia).

Lucrările sale, concepute utilizând medii variate, au fost expuse la Bienala de la Veneția, ISCP și Apexart New York, Muzeul Stedelijk, Bienala Internațională Seoul Media Art și în alte locații, și fac parte din colecții precum Muzeul Ludwig de Artă Contemporană, Budapesta, Ungaria, Muzeul de Artă Contemporană București, România, Fundația de Artă Kadist, Paris, Franța, Muzeul Współczesne, Wrocłav, Polonia.

Între 2012-2015 a fost implicat activ în diferite proiecte activiste care au inclus ocuparea unor muzee și acte de nesupunere civilă.Szabolcs KissPál, Gap event, 2009, imagine din expoziție, Ernst Museum, Budapesta. Prin amabilitatea artistului
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Presa      
Ediţia 2015      
Ediţia 2017      
Ediţia 2019      
Contact      
                    
logo Bienala Art Encounters conceput în studioul de design Synopsis | logo Bienala 2021 conceput de Alice Voinea
   
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Presa      
Ediţia 2015      
Ediţia 2017      
Ediţia 2019      
Contact