RO | EN


Agata IngardenAgata Ingarden (n. 1994 în Polonia) trăiește și lucrează la Paris, Franța. Lucrează cu mai multe tehnici media, inclusiv instalații, sculptură și suport video. Practica sa are la bază cercetări materiale, precum și de investigații în științele post-umaniste, science fiction și narațiuni mitice.

A studiat din 2013 până în 2018 la ENSBA Paris (masterclass 2018). În 2016, a avut o experiență de un an la Cooper Union School of Art din New York.

Lucrările sale au fost expuse la mai multe evenimente: din 2019 până în 2021 a participat la numeroase expoziții de grup, inclusiv Futur Ancien, Fugitif la Palais de Tokyo, Paris, Foncteur d’oubli la Frac, île-de-France; Selecție boom la Mo.Co, La Panacee, Montpellier în Franța, Muzeul Silezian Katowice, Polonia, Ei la Nassauischer Kunstverein Wiesbaden în Germania, Alles war klar la Künstlerhaus Viena în Austria, World of earth la Kunstfort bij Vijhuizen în Olanda, la High Art Gallery, Paris sau Kraupa-Tuskany Zeidler Berlin din Germania.

De asemenea, a avut mai multe expoziții individuale și de două persoane, precum Heartache la Soft Opening, Londra, în Marea Britanie, Hot House la Berthold Pott Gallery Köln în Germania, Dom la Piktogram Gallery, Varșovia în Polonia, The Future in Reverse împreună cu Agniezka Polska la East Contemporary, Milano în Italia sau Warm Welcome împreună cu Konstantinos Kyriakopoulos la Exo Exo, Paris. În luna septembrie a acestui an, ea va expune la Pinchuk Art Center Kiev ca parte a expoziției de grup a artiștilor selectați pentru Premiul de Artă Future Generation. În 2022 va expune individual la Schinkel Pavillon, Berlin (curatoriata de Soren Grammel) și la Museum unter Tage, Bochum, în Germania (grup). Agata Ingarden este reprezentată de Berthold Pott, Köln, Germania și Piktogram, Varșovia, Polonia.Agata Ingarden, Like mushrooms after rain, 2018, metal acoperit, spumă acustică, cristalizat în sare, zahăr carbonizat, cochilii de stridii, oglindă cu două fețe, 1000 cm x 400 cm x 260 cm. Expusă: Agata Ingarden, expoziție personală Hot House la Berthold Pott, Köln, martie-aprilie 2019. Prin amabilitatea artistei.
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Presa      
Ediţia 2015      
Ediţia 2017      
Ediţia 2019      
Contact      
                    
logo Bienala Art Encounters conceput în studioul de design Synopsis | logo Bienala 2021 conceput de Alice Voinea
   
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Presa      
Ediţia 2015      
Ediţia 2017      
Ediţia 2019      
Contact