RO | EN


Sári EmberSári Ember (1985, São Paulo, trăiește și lucrează în Budapesta) a absolvit fotografia la Universitatea de Arte și Design din Budapesta.

Practica artistică a lui Ember include materiale variate, precum piatră, ceramică, materiale textile. Prin utilizarea unor materiale cu o puternică valoare simbolică și reprezentarea unor forme extrase din contexte diverse, artista folosește capacitatea narativă a unor constelații de obiecte. Lucrările sale chestionează natura reprezentării. Având ca punct de pornire povești personale și colective, instalațiile sale oferă interpretări ale unor amintiri, tradiții și ritualuri.

Artista a participat la diverse programe de rezidență precum MuseumsQuartier în Viena, Futura în Praga (2019), LabMIS și Tofiq House (2014) și Casa Tomada (2013) în São Paulo, Brazilia, respectiv Contretype în Bruxelles (2012). Lucrările lui Sári Ember au fost expuse internațional atât în cadrul unor expoziții solo, cât și în expoziții de grup, în São Paulo, New York, Paris, Lodz, Brno, Berlin, Bratislava și Budapesta. În 2017 a primit Premiul Campari pentru Artă, în Torino, iar în 2019 Premiul Leopold Bloom, în Ungaria.Sári Ember, Glorious times, 2019, Karlin Studios, Praga
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Presa      
Ediţia 2015      
Ediţia 2017      
Ediţia 2019      
Contact      
                    
logo Bienala Art Encounters conceput în studioul de design Synopsis | logo Bienala 2021 conceput de Alice Voinea
   
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Presa      
Ediţia 2015      
Ediţia 2017      
Ediţia 2019      
Contact