RO | EN


Lonnie van Brummelen & Siebren de HaanArtiștii Lonnie van Brummelen & Siebren de Haan lucrează împreună din 2002, creând instalații de film, sculpturi, publicații și colaje. Adesea investighează peisajele și locurile geopolitice în care sunt produse și comercializate materii prime. Au realizat două proiecte de film participativ în colaborare cu comunitățile: Episode of the Sea (2014) cu pescarii olandezi din fosta insulă Urk și Stones Have Laws (2018) cu Maroons în Surinam, pe care le-au co-regizat împreună cu Tolin Alexander.

Din 2010 până în 2018 au fost participanți la grupul de cercetare multidisciplinar World of Matter. Sunt cofondatori ai VRIZA, o casă de producție de filme pentru artiști. În 2021, cartea lor, Drifting Studio Practice va fi publicată de Hatje Cantz Publishers, care oferă o explorare practică a autorului colectiv și a drepturilor (non)omului ca strategii pentru a face față antropocenului.

În ultimii ani, lucrările lui Van Brummelen și De Haan au fost prezentate la Bienala din Timișoara (2021); Galeria Talbot Rice, Edinburgh (2019); Gulbenkian, Lisabona (2017); Yerba Buena Center for the Arts, San Francisco (2015); HartWare, Dortmund (2014). Opera lor se află în colecțiile publice ale Kunsthaus Zürich; Les Abattoirs, Toulouse; MUDAM Luxemburg; FRAC Marsilia; MoMA, New York și Stedelijk Museum Amsterdam. Filmele lor au fost proiectate la Festivalul de Film Third Horizon (filme cu continut adresat adultilor); MUBI; TIFF; IDFA; Cadrele de reprezentare ale ICA; Două săptămâni de documentare ale MoMA; Seminarul Robert Flaherty; RIDM; Festivalul de Film Mar del Plata; Berlinale și CPH: DOX Copenhaga. Van Brummelen și De Haan trăiesc și lucrează în Amsterdam.Lonnie van Brummelen & Siebren de Haan, Route Sedentaire, 2001. Prin amabilitatea artiștilor.
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Presa      
Ediţia 2015      
Ediţia 2017      
Ediţia 2019      
Contact      
                    
logo Bienala Art Encounters conceput în studioul de design Synopsis | logo Bienala 2021 conceput de Alice Voinea
   
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Presa      
Ediţia 2015      
Ediţia 2017      
Ediţia 2019      
Contact