RO | EN


Laure ProuvostNăscută în 1978 în Croix-Lille, Laure Prouvost locuiește și lucrează la Bruxelles, Belgia. Absolventă cu licență în arte plastice a Central Saint Martins (Londra, 2002) și cu masterat în arte plastice la Goldsmiths College (Londra, 2010), Laure Prouvost este unul dintre cei mai cunoscuți artiști de pe scena artei internaționale contemporane. Folosind suporturi video, desen, tapiserie, ceramică, fotografie, arte performative și, mai presus de toate, limbaj, Laure Prouvost creează instalații captivante care scufundă privitorul într-o stare de introspecție personală și colectivă.

Laure Prouvost a reprezentat Franța la cea de-a 58-a Expoziție Internațională de Artă la Bienala de la Veneția din 2019. Unele expoziții itinerante ale Pavilionului francez au fost planificate la Abbatoirs (Toulouse, Franța) și la LAM Villeneuve d’Ascq (Lille, Franța). În 2021, multe expoziții individuale sunt dedicate artistei, cum ar fi la Kunsthal Charlottenborg din Copenhaga (Danemarca) și în 2024, la ACCA din Melbourne (Australia). Recent, a avut spectacole individuale semnificative în instituții de prestigiu, inclusiv la Kunsthal Charlottenborg (Danemarca, 2021), la Kunsthalle Lissabon (Portugalia, 2020), la MUHKA (Belgia, 2019), la Palais de Tokyo (Franța, 2018) ), la Bass Museum (SUA, 2018).

Colecții de prestigiu publice și private găzduiesc lucrările Laurei Prouvost, precum Muzeul Hirshhorn și Sculpture Garden (Washington, SUA), Muzeul de Artă Red Brick (Beijing, China), Kunsthal Luzern (Luzern, Elveția), MAC/VAL (Vitry-sur-Seine, Franța), Fundația Kadist (Paris, Franța), Centre national des arts plastiques (CNAP, Paris, Franța), Nouveau Musée National de Monaco (Monaco).

Laure Prouvost este reprezentată de Galerie Nathalie Obadia, Paris /Bruxelles, din 2014.Laure Prouvost, They Parlaient Idéale, video, 2019, 28’30”. Prin amabilitatea artistei și a Nathalie Obadia (Paris / Bruxelles)

 
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Presa      
Ediţia 2015      
Ediţia 2017      
Ediţia 2019      
Contact      
                    
logo Bienala Art Encounters conceput în studioul de design Synopsis | logo Bienala 2021 conceput de Alice Voinea
   
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Presa      
Ediţia 2015      
Ediţia 2017      
Ediţia 2019      
Contact