Femke Herregraven
Femke Herregraven (n. 1982, Olanda) este un artist vizual care investighează ce baze materiale, geografii și sisteme de valori sunt modelate de tehnologiile și infrastructurile financiare. Lucrarile sale se concentrează pe efectele sistemelor de valori abstracte asupra istoriografiei și vieților individuale. Această cercetare stă la baza concepției de noi personaje, povești, obiecte, sculpturi, instalații sonore și multi-media. Lucrarea sa actuală se concentrează pe „financializarea” viitorului ca o „catastrofă” și folosește limbajul, vocea și aparatul respirator pentru a examina aceste catastrofe speculative monetizate în ecosistemele noastre sociale, biologice și tehnologice.
A predat la Artez Arnhem și Gerrit Rietveld Academie și este absolventă a Rijksakademie van beeldende kunsten din Amsterdam (2017–2018). În 2016, a colaborat cu jurnalistul olandez de investigație la Dosarele „Panama Papers”. În 2019, a fost nominalizată la Prix de Rome. Face parte din On-Trade-Off (2018-2021), un proiect condus de artiști privind noua mitologie a energiei în jurul litiului și în prezent este candidată la Creator Doctus (doctorat bazat pe practică) la Sandberg Instituut (2020-2023).
Femke Herregraven, “Diving Reflex (Because We Learned Not To Drown We Can Sing)”, instalație, parte din Prix de Rome 2019 la Stedelijk Museum Amsterdam, 2019. Photo: Daniel Nicolas